?>

A FÖLD NAPJA

A JOSERA Petfood 100% klímasemleges

A FÖLD NAPJA
2021. 04. 22.


Másolni ér :) A Josera Petfood Kleinheubach 100% klímasemleges


Josera  Petfood 2020-ban  különleges  mérföldkőhöz érkezett. A petfood gyártás klímasemleges módon történt! Nagy öröm ez számukra és folytatják a fenntartható termeléssel kapcsolatos stratégiák és  ötletek kidolgozását. Az ERBACHER élelmiszer- és takarmány- gyártó család megosztja partnereivel a "zöld" sikert.


A felelősség nem csak egy szó

A Josera hivatása nem csak a szuperprémium kisállat tápok gyártása,  hanem  a  felelősség  is:  négylábú  barátainkért,  az emberiségért és   a        természetért!  A németországi Kleinheubach-ban lévő   üzemben megelőző intézkedések hosszú sorát hajtották végre a karbon-kibocsátás minimalizálása érdekében. A  legmodernebb gyártási technológia, az üzemek  magas hatékonyságú ellátása saját előállítású energiával, a helyi  PEFC-minősítésű fából épült magasraktár, a kibocsátott használt üzemi levegő biológiai tisztítása saját bio-derítőben, illetve a fenntartható  módon végrehajtott építkezési projektek mind azt a célt szolgálják, hogy a lehető legalacsonyabb szinten maradjon a kibocsátás. A környezetvédelemhez a klímavédelem is hozzátartozik, ezért a Josera elkötelezte magát a Tanzániában lévő Ntakata erdőség megőrzésének   projektje mellett, kompenzálják a tápok gyártása során elkerülhetetlen CO2-kibocsátást, támogatják a 216,000 ha területen élő helybeli lakosokat, emellett részt vesznek az őshonos állatfajok megőrzésében is.


A különböző iparágakban már bevett gyakorlatot az állateledel- gyártók körében a Josera indította el. 2018-ban a Josera a petfood-gyártók között elsőként közölt a Global Reporting Intitiative (Globális Jelentéstételi Kezdeményezés) nemzetközileg elfogadott irányelveinek megfelelő fenntarthatósági jelentést. A Josera ezzel a beszállítókat, kereskedelmi partnereket és a vásárlókat is a környezettudatos tevékenységre ösztönzi.


Múlt évben az American Pet Sustainability Coalition (Amerikai Kisállat Fenntarthatósági Koalíció) a Joserát nevezte meg 2020/21. év  legfenntarthatóbb módon termelő petfood- gyártójaként. A szervezet világszerte kampányol a petfood- ágazat természet, állatok és emberiség iránti felelős magatartásáért.


A siker megosztva értékes


A sikerek még szebbek, ha megosztjuk őket: a Josera Petfood ezért a partnereinek visszamenőleg átadott a tavalyi évre 20 tonna CO2 megtakarítást, amivel a partnerek is hozzájárulhatnak a klímasemlegességhez!



A Josera magyarországi forgalmazójaként mi, az Inter-Mix Kft. is részesei lehetünk a CO2-kibocsátás csökkentésének, ezzel is hozzájárulva környezetünk védelméhez. Számunkra a Josera környezetvédelemhez való hozzáállása követendő példa, azaz: másolni ér!